Image

Cool School

30 September 2022

Check this out, if this doesn’t make you want to go back to kindergarten again, what would?

The project brief was to create a unique early childhood centre that would inspire children to develop confidence and humility through a sense of community.

A detailed site analysis looked at possible locations for the building within the school. Access and car parking requirements indicated the optimal location, further reinforced by the extensive bush-lined outlook on three sides.

Studies looked at built form options, taking into account all the site constraints. The main drivers to the form were retaining the mature trees and bush, protecting neighbours from direct playground noise, balancing ground contours and solar access/shading. Two options were narrowed down for further development, with the final circular form being chosen for its merits in answering the brief and the site constraints.

Click here for more details and photos.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Recent Articles

Subscribe

Keep informed

Our Partners

Red Stag TimberLab
Rotorua Economic Development
Te Uru Rakau - New Zealand Forest Service